Sivut

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mitä kesällä voi tehdä?

Kesällä voi vaikka repiä tapetteja seinistä ja sitten maalata. Kannattaa valita kesän helteisin päivä, niin kuin me teimme, siten välttyy paahteiselta auringonpaisteelta ulkona.Aina voi tietenkin myös ommella. Voi tehdä merirosvolaivapaitoja ja sitten laulaa: "Nyt musta lippu liehumaan, hulabaloobalai!"


Ja jos oikein hempsukaksi heittäytyy, niin pienelle serkkutytölle voi tehdä tunikan.


Ja nyt ompeluvinkki jokaiselle, jolla on ylimääräisiä kangaspaloja ja ompelukone. Kannattaa tehdä lapsille oma majapeitto! Sellainen, jonka voi huoletta viedä ulos retkelle, josta saa rakentaa majoja ja jonka voi ennen kaikkea laittaa pyykkikoneeseen. Itse tein noin 2m x 2,5m kokoisen, ja sitä pienempi olisi varmaan liian pieni.  Pikkuveljen ralliraitapöksyt on jo monessa mudassa uineet. Ei auta enää pesuaineet.Ainakin meillä apilat kukkivat. Olisko se osoitus loisteliaista puutarhurin lahjoista, olishan?


Tuoksuherneet ja unikot yrittävät myös kiltisti kukkia.


Ja krassit kukkivat edelleen, jo kuukauden ne on kukkineet tomaatin juuressa.


Kieli pitkällä odotellaan satoa kypsyväksi. Ei tämä puutarhurin työ kyllä lyhythermoisille sovi. Siksipä ajoittain epäilenkin soveltuvuuttani tälle alalle.


Mehitähti kukkii...


Tämä on kaiketi jokin neilikka.


Tätä en tiedä ja senkin ehdotuksen jo unohdin, minkä kuulin.


Kurjenpolvikin siinä vähän niin kuin jotakin kukan tapaisia tekee.


Tämä on varmaankin hopea-ajuruoho, jota viimeksi kyselin. Houkuttelee kukkiessaan valtavasti hyönteisiä. Siinä ei oikeastaan paljain jaloin kannata kävellä, jos ei halua pistosta kantapäähän. Kokemuksesta kerron tämän.


Mutta mikä tämä on? Eilen löysin sen rikkaruohojen alta ja kasvaa siis kivikossa ja aika varjossa. Mielestäni muistuttaa kissankäpälää, mutta eikös kissankäpälässä ole harmaat lehdet? Vinkatkaa, jos on hyviä ideoita. Seuraavassa kuvassa näkyvät lehdet.Ja ruokakin maistuu hyvältä ulkona. Varsinkin jos se on makaronilaatikkoa, jos lapsilta kysytään.


5 kommenttia:

 1. Saako kysyä onko tuo ekan kuvan tytön isokukkainen mekko tehty verhokankaasta? Itsekin tykkään käyttää verhoja ja vaikka sun mitä ompelumateriaalina. Kiva idea tuo majapeitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on 70-luvun verhokangas, jonka ostin eräältä varttuneelta ja hyvin ihastuttavalta neiti-ihmiseltä. Kangas oli peräisin hänen nuoruusvuosiltaan. Mun mielestä kierrätysmateriaaleissa on parasta ne tarinat, mitä niihin liittyy. :)

   Poista
 2. Outi, on tuo kissankäpälä! En tunne melkein mitään kasveja mut just tuota tyyppiä tutkittiin viime viikolla mökillä -äitini lempikukka nääs ja vaarana oli että tuo ihanuus olisi vahingossa joutunut raivaussahan alle. Säästyi onneksi. Ihana, elämänmakuinen blogi sulla, kiva

  VastaaPoista
 3. Kissankäpälä juu, on! Just viime viikolla äitini kans sitä tutkittiin oikein lähietäisyydeltä ku meinas jäädä raivaussahan alle

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi sulla, ihanan aitoa elämää kuvaat! Kiva päästä vähän vakoilemaan sun siviilielämää, sitä ei töissä näe ihmisestä kuin pienen osan. Lempeää loppukesää

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)